Glasvezel aanleg

Glasvezel is al weer de laatste techniek waarbij – via licht – signalen via een zeer dunne kabel worden verzonden. Via deze techniek is het mogelijk om zeer snelle data verbindingen te krijgen.

openITservice kan de glasvezel in uw bedrijf of woning afmonteren, meten koppelen en testen. Wij hebben alle middelen in huis om de FTU, patchkabels en NT na te kijken en waar nodig te vervangen (ook in opdracht van de provider). Met openITservice heeft U nog maar 1 monteur in huis die het volledige traject kan installeren en/of controleren. Ook mogen wij werkzaamheden in de PoP (Wijkcentrale van de provider) uitvoeren.

Samenwerkingen:
openITservice voert in samenwerking met datacare Nederland B.V. glasvezel aanleg in huizen uit (FTTH),  voor KPN NetwerkNL (voorheen Reggifiber) en Delta fiber. KPN NetwerkNL legt de glasvezel kabels aan vanuit de wijkcentrale (PoP) tot aan de woning (meterkast). Het beheer van deze kabels, is dus in beheer bij KPN Netwerk NL. In de woning (meterkast) wordt er een FTU (Fiber Termination Unit) geplaatst. Vanuit hier worden de diensten van de provider geleverd. Dus “de kabel in de grond” is voor verantwoordelijkheid van KPN Netwerk NL, de koppeling in de wijkcentrale (PoP).

In principe kan en mag elke provider in Nederland diensten leveren op de glasvezel. De glasvezel in de woning (FTU) valt onder de verantwoording van de provider. 

Print article