Wifi Straalverbinding

Categorie: Diensten Gepubliceerd: dinsdag 20 juni 2017
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Wilt u graag gebruik maken van uw snelle internetverbinding maar is dat niet mogelijk op u adres? Wellicht dat een wifi straalverbinding dan de oplossing biedt!


Een wifi straalverbinding is een draadloos verbindingssysteem dat het mogelijk maakt om twee afzonderlijke locaties met een internet- of netwerkverbinding te koppelen. Hierbij kunnen enkele kilometers worden overbrugd.
Hoe werkt een wifi straalverbinding?


Een wifi straalverbinding klinkt misschien heel complex, maar u kunt het eigenlijk vergelijken met een Wi-Fi verbinding. Doordat het uitzendsignaal op één punt worden samengevoegd, kunt u enkele kilometers overbruggen.
Om een straalverbinding mogelijk te maken moet u wel zorgen voor vrij zicht tussen de twee locaties die u wilt verbinden. Met andere woorden: er mogen geen zaken zoals bomen of panden tussen de twee locaties staan.
De twee modules moeten namelijk vrij met elkaar kunnen communiceren, zonder enkele beperking. Wanneer er geen sprake is van vrij zicht, dan is straalverbinding geen geschikte optie.


Met een straalverbinding verbindt u draadloos locatie A met locatie B met een maximale snelheid van 300Mb/s. Uiteraard wilt u uw verbinding privé houden. Wij kunnen ervoor zorgen dat alleen de twee locaties met elkaar kunnen communiceren, zodat er niemand anders gebruik kan maken van de verbinding.


Wifi Straalverbinding


De voordelen van een wifi straalverbinding
Een straalverbinding is volledig draadloos. Wilt u een netwerk- of internetverbinding koppelen op 2 locaties, dan is het aanleggen van kostbare netwerkkabels niet langer mee nodig.
Indien er sprake is van vrij zicht kunt u met een goede straalverbinding tot enkele kilometers twee netwerken koppelen.
Waar kan een wifi straalverbinding worden toegepast?
en straalverbinding is voor een ieder die meerdere locaties wilt koppelen aan één internetverbinding geschikt. We zien dat een straalverbinding voornamelijk wordt toegepast in de volgende situaties:
Twee bedrijfslocaties die moeten worden verbonden aan een netwerk;
Een locatie wil gebruik maken van de snelle verbinding van een andere locatie, bijvoorbeeld uw bedrijfslocatie en uw thuislocatie;
Internetvoorzieningen (hotspot) op bijvoorbeeld een camping, een bungalowpark of een jachthaven;
Het verbinden van beveiligingscamera’s zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van kabels.
Wifi Straalverbinding


Wifi straalverbinding laten opzetten


Het opzetten van een wifi straalverbinding is wellicht voor u vrij complex. Daarom helpt openItservice u graag! Voor onze deskundige monteurs is het opzetten van een straalverbinding redelijk eenvoudig.

We brengen een zender aan op locatie A en een tweede zender op locatie B. De twee zenders worden voorzien van een netwerkkabel die de zenders ook direct voorziet van stroom. Daarnaast hoeven deze twee zenders alleen nog met elkaar worden gekoppeld en u beschikt over supersnel Internet!


Vragen over een wifi straalverbinding?


Wilt u meer weten over onze service op het gebied van wifi straalverbindingen of wilt u van deze dienst gebruik maken? Neem dan contact op via 0114 712174 of via ons contact formulier

 

Hits: 2791